OvidSP Search History Launcher

Hvis man har en søkestrategi i en Word-fil som man ønsker å bruke videre i Ovid-basene kan det være tungvint. I stedet for å lime inn én og én linje er OvidSP Search History Launcher (http://demo.ovid.com/demo/ovidsptools/launcher.htm ) mye enklere og raskere.

Velg først riktig kode for basen søket er gjort i. Hvis du ikke velger samme database blir det tull. Kodene finner du i lenken til høyre for feltet («click here»).

Har du en Expert Search-konto skriver du inn dens brukernavn og passord. Hvis ikke kan du hoppe over disse feltene.

Slett det som allerede står i søkefeltet, og lim så inn din søkestrategi. Den må være uten linjenummer og antall treff, kun selve søkestrategien. Klikk så på «Send forespørsel» og vent litt. Det kan ta litt tid. Søket kommer opp i den Ovid-basen du valgte.

Search History Launcher kan også brukes til å redigere litteratursøk enklere enn i Ovid. Du kan eksportere søket til en Word-fil, og deretter redigere i Word. F.eks. flytte linjer, legge til linjer, legge til søkeord, redigere søkeord, bruke søk og erstatt for å endre fra .mp. til .tw. osv. Når du er fornøyd med den nye søkestrategien lim den inn i søkefeltet og klikk på «Send forespørsel».

 

Sølvi Biedilæ
Spesialbibliotekar
Regionsenter for barn og unges psykiske helse, Helseregion Øst og Sør (RBUP)

2 kommentarer om “OvidSP Search History Launcher

  1. Heilt einig i at dette er ein fin funksjon og svært nyttig når ein lagar søk for andre og dei gjerne vil kunne lagre søket på eigen konto. Men eg skriv absolutt under på at ein må passa på å ha rett databasekode!!

  2. Medisinsk bibliotek på UiO har en utfordring med at vi også betjener Oslo universitetssykehus (OUS), og at en Ovidkonto laget på ip-adressene til OUS ikke er tilgjengelig fra ip-adressene til UiO, og vice versa.

    Det er meldt inn som et problem til Ovid, men OvidSP Search History Launcher kan være en løsning på problemet når folk på lagrer et søk på kurs eller i en veiledningstime på en UiO-pc og deretter ønsker å ta det opp på OUS-pcen sin. Eller ved bytte av arbeidsplass.

    Litt tungvint ja, men bedre enn å måtte taste inn alt på nytt.

    Jeg syntes bruken av search history launcheren er så godt beskrevet her at jeg har med hell sendt hele innlegget på epost til bruker.

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s